FR EN ES PT
Browse forums
Score : 85

Malaysian players

By Dufftapes June 19, 2015, 11:52:34
Hey guys. I know I saw a few thread of the same thing but I was so afraid to grave digging the old thread. Since most of the thread are roughly around 3 years old (2012) , so I thought I should make a new one. If, however this isn't allowed by Mods, feel free to merge/delete/whatever.

That aside,

Hello Malaysian smile
Is there still any Malaysian players left in this game?

I am a new players seeking for friends alike from Malaysia. Or even Singapore.
Currently based on Remmington. I found that Phaeris looks like a dead city.
Give me a holla here if youre Malaysian.
Looking forward for some good news smile

----

Hi Malaysian smile
Masih ada lagi orang malaysia main game ni tak?
Kalau ada cakap hello biggrin
Saya ada dekat server Remmington.
Phaeris macam senyap je.
0
Reactions 31
Score : 426
Aik..?
Aku kat Phaeris, Aegis guild.

I wonder if there are people whom realized premature quit among the newbies is far more critical than the update..

There is something wrong in early level world.. and it's killing the server.

We all understand that dupe case really bothered high level world..but even without the dupe case, we struggle to stay playing.. Don't know why it feel so empty..
0
Score : 85
KADAZANS|2015-06-19 16:40:10
Aik..?
Aku kat Phaeris, Aegis guild.

I wonder if there are people whom realized premature quit among the newbies is far more critical than the update..

There is something wrong in early level world.. and it's killing the server.

We all understand that dupe case really bothered high level world..but even without the dupe case, we struggle to stay playing.. Don't know why it feel so empty..

Huh? Ape tu? Tak faham la. Haha.

Anyway, dekat astrub in phaeris langsung mcm tak ade orang pun.
Lepas tu aku try remmington.
Woah banyak players.
Mungkin senang cari kawan.
Tapi tak syok la.
Susah nak cari Malaysian kat situ.
Mat salleh ke etc ada la.
I mean not to say takde malaysian main kat remmington tapi camne nak cari lol.

Kat phaeris mungkin senang cari asian sbb tu kan asian server betul?
Setahu aku la. Sbb aku baru lagi main game ni. Tak sampai berapa hari.
Tapi best jugak kalau ada player malaysian main sama kat remmington.
sebab tak leh la. phaeris serious mcm tak ade orang kot..
0
Score : 426
ahaha..
hiye...
aku pon risau gak ngan nasib Phaeris ni...
sejak APAC(Asian) lepas kan Phaeris balik kepada Perancis, no one promote Wakfu to Asian anymore..
0
Score : 3473
M'sian hereeeee

Aku kat Nox tho, not many "Asian" Asians here but a lot of Asian Americans la haha
0
Score : 85
KADAZANS|2015-06-19 17:38:20
ahaha..
hiye...
aku pon risau gak ngan nasib Phaeris ni...
sejak APAC(Asian) lepas kan Phaeris balik kepada Perancis, no one promote Wakfu to Asian anymore..

Btw kenapa dorang lepaskan?
Last time aku first main wakfu aku join asian server la.
But sbb tak faham camne nak main aku terus quit.
Time tu maybe baru level 6-7 , entah la. haha
And also i noticed time tu pun tak ramai player jugak.

Either:

a. Asian ni kan suka grinding mcm gile kan hahaha. Few days dah max level.

or

b. Game terlampau complicated sampai susah nak tarik players dari asia countries punya interest. I mean, why bother? ada banyak lagi mmo kat luar sana yang kita tak payah nak fikir sgt terlampau complicated ttg system dia. Main main grind grind mcm gile no life. Hahaha. Ala, besides, kan semua game mmo pun feed mentality mcm tu kat player..aku main wakfu pun sbb aku rasa dia something new. memang menyakitkan hati nak faham game ni at first even till now aku still lagi tak faham tapi its something new..

ennieeee|2015-06-20 01:23:09
M'sian hereeeee

Aku kat Nox tho, not many "Asian" Asians here but a lot of Asian Americans la haha

Alahai, asal la semua malaysian players bersepah ni hahaha. Mana nak cari players dari remmington ni. nak main sama la..bosan main sesorang...tak syiok gak main ngan mat salleh..sbb different time zone etc.

Oh yea, camne ko join Nox? Bila login cuma ada Phaeris and Remmington je kot..
0
Score : 125
Hello, Malaysian here, from Phaeris.

And hi Siga.
0
Score : 85
Sigliths|2015-06-20 12:13:10
Hello, Malaysian here, from Phaeris.

And hi Siga.

Hi smile

Oh my, so another malaysian also from Phaeris =(
Then, should I play in Phaeris? haha.
Scared later play in Phaeris but no people to play with..

Dan kepada muslim malaysia,
selamat berpuasa di bulan ramadhan , and selamat berbuka later smile 
0
Score : 125
Dufftapes|2015-06-20 12:52:53
Sigliths|2015-06-20 12:13:10
Hello, Malaysian here, from Phaeris.

And hi Siga.

Hi smile

Oh my, so another malaysian also from Phaeris =(
Then, should I play in Phaeris? haha.
Scared later play in Phaeris but no people to play with..

Dan kepada muslim malaysia,
selamat berpuasa di bulan ramadhan , and selamat berbuka later smile

Haha, ramai je Malaysian kat Phaeris.

Maybe sebab dulu ramai yang download APAC punya client, so that's why I guess.

Aku ada masq kat Remi tapi malas nak main, haha.

Kalau nak main kat Phaeris holla lah kat kitaorang, boleh tolong level, takde hal lah. biggrin

Selamat berpuasa dan selamat berbuka juga.
0
Score : 85
Sigliths|2015-06-20 12:56:49
Dufftapes|2015-06-20 12:52:53
Sigliths|2015-06-20 12:13:10
Hello, Malaysian here, from Phaeris.

And hi Siga.

Hi smile

Oh my, so another malaysian also from Phaeris =(
Then, should I play in Phaeris? haha.
Scared later play in Phaeris but no people to play with..

Dan kepada muslim malaysia,
selamat berpuasa di bulan ramadhan , and selamat berbuka later smile

Haha, ramai je Malaysian kat Phaeris.

Maybe sebab dulu ramai yang download APAC punya client, so that's why I guess.

Aku ada masq kat Remi tapi malas nak main, haha.

Kalau nak main kat Phaeris holla lah kat kitaorang, boleh tolong level, takde hal lah. biggrin

Selamat berpuasa dan selamat berbuka juga.

wah serious?
okay! kalau tak de angin melintang esok saya main kat phaeris.
hehe..

share la in game name..
nanti esok saya boleh add..
selalu main pkl bape
0
Score : 125
Dufftapes|2015-06-20 17:00:54
wah serious?
okay! kalau tak de angin melintang esok saya main kat phaeris.
hehe..

share la in game name..
nanti esok saya boleh add..
selalu main pkl bape

Serious lah, haha. Tapi dulu lagi ramai dari sekarang.

Ramai dah quit. sad

Ign main character sama je dgn forum name, Sigliths.

Hmm selalu waktu malam lah, tapi tak tentu gak.

Kalau rasa nak main aku main lah haha.

Alright, I'll be waiting. smile 
0
Score : 3473
Dufftapes|2015-06-20 04:12:55
Either:

a. Asian ni kan suka grinding mcm gile kan hahaha. Few days dah max level.

or

b. Game terlampau complicated sampai susah nak tarik players dari asia countries punya interest. I mean, why bother? ada banyak lagi mmo kat luar sana yang kita tak payah nak fikir sgt terlampau complicated ttg system dia. Main main grind grind mcm gile no life. Hahaha. Ala, besides, kan semua game mmo pun feed mentality mcm tu kat player..aku main wakfu pun sbb aku rasa dia something new. memang menyakitkan hati nak faham game ni at first even till now aku still lagi tak faham tapi its something new..

ennieeee|2015-06-20 01:23:09
M'sian hereeeee

Aku kat Nox tho, not many "Asian" Asians here but a lot of Asian Americans la haha

Alahai, asal la semua malaysian players bersepah ni hahaha. Mana nak cari players dari remmington ni. nak main sama la..bosan main sesorang...tak syiok gak main ngan mat salleh..sbb different time zone etc.

Oh yea, camne ko join Nox? Bila login cuma ada Phaeris and Remmington je kot..

No la not that complicated... tapi bug banyak gile, inventory bug ke, haven bag bug ke, I myself pun kena inventory bug, so not surprised that so many ppl quit sleep Also the duping thing seriously potong stim V_V

Hmm if nak join Nox just ask anyone from Nox region to make the account for you je. I can make if you want sbb I'm in US at the moment ohmy 
0
Score : 85
Sigliths|2015-06-20 19:01:20
Dufftapes|2015-06-20 17:00:54
wah serious?
okay! kalau tak de angin melintang esok saya main kat phaeris.
hehe..

share la in game name..
nanti esok saya boleh add..
selalu main pkl bape

Serious lah, haha. Tapi dulu lagi ramai dari sekarang.

Ramai dah quit. sad

Ign main character sama je dgn forum name, Sigliths.

Hmm selalu waktu malam lah, tapi tak tentu gak.

Kalau rasa nak main aku main lah haha.

Alright, I'll be waiting. smile

Ohh yeke? sad
Sayangnya..
Lagipun mungkin sbb game ni dah lama dan banyak game baru yang lagi best bagi dia orang..

Saya rasa saya mungkin main mlm ni sbb sekarang nak pergi kuala selangr sekejap smile

ennieeee|2015-06-20 20:41:13
Dufftapes|2015-06-20 04:12:55
Either:

a. Asian ni kan suka grinding mcm gile kan hahaha. Few days dah max level.

or

b. Game terlampau complicated sampai susah nak tarik players dari asia countries punya interest. I mean, why bother? ada banyak lagi mmo kat luar sana yang kita tak payah nak fikir sgt terlampau complicated ttg system dia. Main main grind grind mcm gile no life. Hahaha. Ala, besides, kan semua game mmo pun feed mentality mcm tu kat player..aku main wakfu pun sbb aku rasa dia something new. memang menyakitkan hati nak faham game ni at first even till now aku still lagi tak faham tapi its something new..

ennieeee|2015-06-20 01:23:09
M'sian hereeeee

Aku kat Nox tho, not many "Asian" Asians here but a lot of Asian Americans la haha

Alahai, asal la semua malaysian players bersepah ni hahaha. Mana nak cari players dari remmington ni. nak main sama la..bosan main sesorang...tak syiok gak main ngan mat salleh..sbb different time zone etc.

Oh yea, camne ko join Nox? Bila login cuma ada Phaeris and Remmington je kot..

No la not that complicated... tapi bug banyak gile, inventory bug ke, haven bag bug ke, I myself pun kena inventory bug, so not surprised that so many ppl quit sleep Also the duping thing seriously potong stim V_V

Hmm if nak join Nox just ask anyone from Nox region to make the account for you je. I can make if you want sbb I'm in US at the moment ohmy

Oh ye ke? Alamak..
Haha saya tak faham sangat la pasal bugs tu semua sbb baru main..

Wah..takpela nanti menyusahkan awak pula..
Lagipun saya takut nanti kena ip ban ke? susah pulak..
And nox punya server tak keluar dekat server list.
0
Score : 187
Heyooo ^^

I'm:
Malaysian
Remington
Xelor
IGN: Alvaaron
Playtime: 1.00 pm smpai mata jadi kabur @_@
PM klau u see me online smile 
0
Score : 4
Most Malaysian main Dofus not Wakfu cari di Dofus server Rosal Guild Harimau Malaya melambak lvl 200 sana
0
Score : 125
Nuuuu DX
X knal ke spa2 yg perhaps play wakfu? But this is good news still.
Maybe akan check out the game later tongue 
0
Score : 173
Hi sy dit Remington lvl 86
0
Score : 125
I have my eyes on youuuuuuuuuuuuu DahliaDelima wacko 
0
Score : 127
Salam,

Setelah 2 tahun kini saya kembali....

WHAT'S UP PEOPLE!

Im still at Remington...
Sapa main same server ce cakap ce cakap..
0
Score : 32
aku still main wakfu ,
remi server ,
0
Respond to this thread